sâmbătă, 30 octombrie 2010

Si s-a facut liniste...

O sa incep prin a spune ca sursa acestei fotografii nu o cunosc, dar o voi folosi, asumandu-mi riscul de a-mi sari cineva in cap, pentru ca e foarte sugestiva pentru ce am de spus.
Iertati-ma, am pacatuit! Am renuntat pentru o vreme la vorbirea articulata si am ales sa ma exprim precum pitecantropii in trecutul indepartat. Strigand, mai precis. Cand nu mai incape logica, ma trezesc strigand.
Ca esti profesor universitar sau maturator, sef de stat sau dormi pe o banca in parc, in clipa in care se termina logica, strigi. Uneori, cel sau cei din fata mea provoaca asta. Neputinta unora de a intelege argumentele sanatoase, frumos articulate pe care le aduc in sprijinul afirmatiilor sau actiunilor mele. Insistenta si seninatatea lor de a nu pricepe ceva evident, ma determina uneori sa imi pierd cumpatul si sa uit pentru o clipa in ce era ma aflu si sa ma transform in ceva ce nu recunosc, dar instinctiv aplic. Uneori simt nevoia sa ii fac pe cei din jur sa inteleaga, stragand la ei daca e nevoie, ca atitudinea sau actiunea lor nu e neaparat corecta. De unde stiu ca eu am dreptate? Pentru ca aplic normele lor. O data ma raportez si eu la normalul celorlalti si constat ca nici asa nu e bine.
M-am dezmeticit si am revenit la vorbirea articulata. Am un foarte acut sentiment de jena, in primul rand fata de mine si apoi fata de ceilalti si simt cum bucatica de sfanta din mine imi umple sufletul cu sentimentul minunat de: "nu poti tu sa-mi faci mie rau, cat te pot iubi eu pe tine".
Morala acestui episod? Cei din fata mea, probabil multumiti ca m-au adus macar pentru o clipa in pragul nebuniei si m-au facut asemeni lor, spun: "Pai, de ce nu zici domne asa? Acum am inteles!" Ei pleaca fericiti sa fi inteles in sfarsit cum merg lucrurile, iar eu raman zambind cu tristete, spunand: "Iarta-i, Doamne, ca nu stiu ce fac..."
Din pacate, uneori, nu ne putem justifica faptele decat spunand: "Asta-i viata!"
Imi vine sa urlu, dar nu stiu la cine...

13 comentarii:

Dili spunea...

Exersand sa nu iti pese daca esti sau nu inteleasa - pici in pacatul urletelor, pe dinauntru sau pe dinafara. E tare tare greu sa te mentii undeva senina facand in ciuda gloatei insetate de galceava, dar se poate! Asa ca tipa la viata pana tot ce e rau va disparea.. pardon, nu te va mai afecta. Dar ai incredere ca poti sa fii deasupra. "Asta-i viata" :DDD

A, teeeeee pup!!!!!!!

good girl spunea...

@Dili
M-am inchis in casa de doua zile, nu raspund la telefon si incerc sa nu vorbesc cu nimeni, tocmai pentru a nu mai provoca nimanui neplaceri. Am strigat singura prin casa a neputinta si a neintelegere. Imi e din ce in ce mai greu sa fiu eu, cea pe care o stiu de 40 de ani incoace... Un lucru e clar, insa. Nu consider ca e doar vina mea. Nu spun ca eu as fi perfecta, dimpotriva. Daca sunt asa o persoana ingrozitoare,asta e... dar, daca cei din jurul meu ar inceta sa imi mai puna etichete si sa ma judece, ar fi mai usor si pentru mine si pentru ei...
Te pup si eu, Dili, si sa stii ca mi-a fost tare dor de tine.

Dili spunea...

Fata mea frumoasa, stiu ca stii teorie dar eu iti spun ce functioneaza: fugi afara, ignora raii fiindca asta e cea mai tare arma, elimina orice frica si miroase toamna, vara sau ce vrei tu sa fie. Si mai ales incearca sa te iubesti si sa iti repeti ca fiecare e propriul sau stapan, nimeni nu are dreptul sa te sperie sau sa te faca sa te simti rau. Te rog eu, incearca sa pui liniste in sufletelul tau.... treaba lor ce si cum eticheteaza, asta sa-i operasca pe ei sa traiasca, dar tu nu-i lasa sa te afecteze astfel...

Te rog sa ma ierti ca te sfatuiesc cand eu insami am nevoie sa aplic ce spun, dar ma supara rau rau cata uratenie vad in jur.... tu esti un om frumos de tot, da-i incolo pe toti, lasa-i sa=si roada unghiile de cidua si sa strige cat vor - si traieste clipa!!!!

good girl spunea...

@Dili
Primesc cu bucurie sfaturile tale, Dili. Stii de ce? Pentru ca vin de la o femeie frumoasa, o femeie luminoasa. Iti multumesc pentru ca esti aici si ma sustii in "nebunia" mea de a crede ca viata e frumoasa si oamenii sunt minunati. Te imbratisez! :)

Dili spunea...

fiecare avem nevoie de sustinere si unde am ajunge daca n-am fi un pic idealiste? Nu trebuie sa credem prosteste ca viata e perfecta, fiidnca nu e deloc uneori, insa a incerca sa pescuiesti clipele frumoase e ceva necesar.
Te pup...

good girl spunea...

@Dili
Te pup si eu, Dili! :)

kameluna spunea...

Să-ti spun drept...nu credeam că o să mai citesc ceva pe blogul tău.Am "simtit" durerea ta. Să stii ca eu personal am un remediu la tot ce este rau, la tot ce ma face sa-mi pierd mintile, si la toti cei care ma fac sa dau doar vina pe mine pentru esecurile mele. ÎL am pe Dumnezeu...crede-ma ca nu ai nevoie de mai mult. El stie să mângâie atunci cand nici nu te astepti, stie sa te ridice atunci cand nimeni nu-ti intinde o mână, stie să te asculte ba chiar mai mult El ne si raspunde daca suntem dispusi sa-L auzim. În biblie scrie clar sa nu te încrezi în oameni si ca tot ei dezamagesc cel mai mult. La capatul suferintelor este întotdeauna o răasplată. Asculta sfatul lui Dili. Citeste biblia zilnic si intoarce-te cu toată increderea doar spre Dumnezeu. Nu te îndoi de puterea Lui.El e raspunsul la toate si la El toate lucrurile sunt cu putinţă. Eu am sa continui să ma rog pentru tine. Simt într-un fel ca suntem foarte asemanatoare, nu ma întreba de ce.Iar dacă mă întrebi îti voi răspunde..."doar pentru ca avem acelasi creator".

kameluna spunea...

si inca ceva...îti dedic acest link...poate l-ai mai vazut ..o zi buna si nu uita ca cineva acolo sus te iubeste. http://vimeo.com/15070594

RCA Ieftin spunea...

Individul din societatea moderna este mereu in goana dupa ceva si uita sa foloseasca lucruri esentiale, cum este logica. Desigur, cand logica dispare apare tipatul, limbajul nearticulat.Asteptam reintoarcerea lucrurilor normale/esentiale.

Little Miss Sunset spunea...

hai urla pana te tin plamanii ....
mai ai? .....
acum ca ai terminat, putem sa ne apucam si noi serios de treaba si sa ignoram toti gigei din jur?

mujer, cel mai usor si cel mai simplu e fuga din fata ta atunci cand esti nervoasa. adevarata incercare este sa ramai.

Dili spunea...

Sa ai un an mai bun iti doresc! Pupic...

Coana Zoitzica spunea...

pentru ca nu mi-ai raspuns la comentariu, iti trimit o leapsa :)

good girls go to heaven bad girls go everywhere spunea...

@Dili
Un an minunat iti doresc. Te pup si eu si te imbratisez.

@LMS
Am incercat sa raspund la leapsa, dar tot ce mi-a iesit a fost: "Un nou inceput". :)