marți, 13 decembrie 2011

Iarna mamii ei de viata...

E lunga, e murdara si e prea multa. Iarna asta ma aduce in pragul nebuniei. Incep sa imi pierd rabdarea si o iau razna. N-a mai ramas nicio bucatica din omul rational pe care il stiam.
Astept cu nerabdare ziua de sambata. Imi place ziua asta. E un fel de "no man's land" intre vineri si duminica. E ziua in care poti sa faci tot ce vrei. Dar poti? Nu poti! E afara, e peste tot! E rece si urata. E murdara si plictisitoare. E in oasele mele batrane si obosite. E in mintea mea. Mi s-a lipit de retina. O aud, o simt, ma pandeste la geam si la usa. Ma scoate din minti. Imi urlu frustrarile captiva intre patru pereti. Vreau soare, vreau sa ma topesc de caldura.
Fumez o tigare cu gust funebru, beau o cafea care s-a racit pana am ajuns cu ea in camera cealalta, mi-a inghetat sufletul si am nervi. Nervi de om luat ostatic de prea multa vreme.
S-a instalat in mine o stare greu de descris in cuvinte, stare ce ma aduce in pragul nebuniei. De parca nu era suficient, durerea a devenit o parte din mine. Ma doare tot. Medicul spune: "e de la vreme, n-ai ce sa-i faci...". Injur gros si imi cer scuze. Motanul ma priveste dezaprobator. Mai aprind o tigare. Inchid ochii si incerc sa visez. N-am la ce sa visez...


4 comentarii:

getruck spunea...

La multi ani si sanatate alaturi de cei dragi tie.

good girl spunea...

@getruck
Sanatate si tie, din tot sufletul iti doresc!
Sa ai un an nou cu bucurii, cu drum drept si cu lumina in suflet!

nina spunea...

ia zi bre, s-a mai incalzit un pic atmosfera, sau esti deja la serviciu? Mama ei de sambata!

good girl spunea...

@nina
...de viata, de sambata, de tot...
voi fi multumita abia la vara, cand e atat de cald incat simti ca te topesti si intri in asfalt.
pana atunci visez la soare...