marți, 1 mai 2012

Memoriile unui supravietuitor

E mai. E luna de care, in trecut,  invatasem sa ma tem pentru ca nu aducea nimic bun. Acum 5 ani un diagnostic cumplit se prabusea pe umerii mei. Acum doar o linie orizontala de pe abdomenul meu mai aminteste de acest lucru. De 5 ani e in remisie acea boala si va ramane asa pentru ca mi-am propus sa mor de batranete. :)
Anul trecut un alt diagnostic - ce-i drept mai "bland" - m-a tinut captiva intr-un pat de spital trei saptamani. O alta urma de frana in fata mortii pe abdomenul meu. Verticala de aceasta data.
Castig batalii si ma mandresc cu fiecare cicatrice - vizibila sau nu - pe care o capat. Am devenit ceea ce sunt azi si viata mea e buna acum. O voi pastra asa si voi avea mereu pregatita o tigaie pentru a lovi in cap ingerul mortii si pe oricine ar mai indrazni sa-mi tulbure linistea.
Vreau sa va multumesc voua, ingerilor din viata mea, fara de care nu as fi putut zambi acum cand scriu aceste cuvinte, oricum v-ati numi: fiica, tata, prieteni, medici, colegi... Tuturor va multumesc si va iubesc asa cum numai eu stiu sa o fac. Din tot sufletul si pentru totdeauna.

7 comentarii:

getruck spunea...

La Multi Ani! sa nu mai ai parte niciodata de remisii... si termene limita. Sper sa iei si tu o tigaie ceramica asa cum este la moda pentru lovituri:)

Dili spunea...

.. tigaia lui Rapunzel mic copil pe langa a ta :-) Iti doresc muuulti ani frumosi in care sa nu uiti ca VREI sa fii sanatoasa si sa traiesti, e de ajuns pentru a invinge in toate bataliile vietii. Te imbratisez!

good girl spunea...

@getruck
Multumesc frumos! Si tie iti doresc sanatate si sa ne fie bine!
Cat despre tigaie, sa stii ca m-am gandit... Voi lua una zdravana, din fonta ceva. Nu imi propun sa-i atentionez, ci sa-i naucesc :)

@Dili
Dili, draga mea! Nici nu stii ce bucurie mi-ai facut! Iti multumesc si te imbratisez si eu!
Sa stii ca uneori cand vad totul in negru ma duc aici http://www.desenatori.ro/desen-1396105.htm si viata mea se coloreaza frumos. :)

Dili spunea...

Nici tu nu stii ce surpriza mi-ai facut cu desenul :-) deseori dam sfaturi uitand sa le urmam noi insine, asa ca multumesc si eu!!! Din suflet..

good girl spunea...

@Dili
Eu am pastrat cu sfintenie acest desen. Mi-e foarte drag si il voi pretui mereu. :)

nina spunea...

Multa, multa fericire fată draga! Știi tu, ce nu te omoară te face mai puternic, iar tu esti din ce in ce mai frumoasă/linistita/puternică/desteaptă. :)

good girl spunea...

@nina
Multumesc tare mult! :)
Inseamna mult pentru mine urarile tale pentru ca stiu ca sunt din suflet si vin de la o Doamna deosebita, o Doamna care va avea mereu un loc special in inima mea.