miercuri, 12 decembrie 2012

Dorinta indeplinita

O clipa de neatentie la birou si ai tendoanele strivite. Nu oricum si nu oriunde, ci la mana dreapta. Totusi e buna la ceva durerea cumplita pe care o simti la fiecare miscare. Iti abate gandul de la durerea pe care o simti in sufletul tau gol. Privesti ca hipnotizata la fasa elastica si iti dai seama ca mai e un pic pana la Craciun. Va trebui sa gatesti pentru un pluton de oameni. Cu mana aia care doare ca dracu... 
In clipa aceea te loveste un gand pierdut intr-o mare de aiureli care-ti umbla prin cap. Mos Craciun trebuie sa iti aduca marea dragoste. Si fara sa te gandesti unde te afli, incepi sa razi. Din tot sufletul. Pana iti dau lacrimile. Oamenii te privesc intrigati. Esti in autobuz. Asa, si? De mult n-ai mai ras asa. Noroc ca trebuie sa cobori. Te impiedici si cazi, continuand sa razi in hohote. Te ridici si iti aranjezi tinuta, nu de alta dar te intalnesti cu prietena ta si o sa creada ca ti-ai pierdut mintile. 
Iat-o! E toata numai un zambet. Va imbratisati si va asezati in zona fumatori a cafenelei. Incepeti "sesiunea de comunicari". Va intoxicati cu fum si cafea si viata pare mai frumoasa. Ii spui tot ce ai pe suflet si simti cum umarul ei mic si fragil, ridica un pic din povara pe care o duci. 
La dracu! Sufla vantul a pustiu prin viata ta! Evident, ti se rupe sufletul de mila ta si simti cum incep sa iti curga lacrimile. Te scuzi politicos si te indrepti spre toaleta. Iti speli fata si iti privesti reflexia din oglinda. Te strambi la ea si capeti o strambatura identica din partea cealalta. Lacrimile curg. Ce dracu, femeie? Mai devreme radeai in hohote. Iti aranjezi din nou tinuta si te indrepti incet spre masa. Ca sa ajungi la ea, treci prin fata unui magazin. Pentru o clipa simti ceva greu de definit. Ceva ca atingerea unui inger. Eziti, privesti in jurul tau si iti spui ca daca o tii tot asa, sigur o iei razna. 
Nici nu banuiesti ca Mos Craciun s-a tinut de cuvant. Tocmai ai trecut pe langa marea dragoste, dar inca nu stii. Vei afla peste trei ore...

5 comentarii:

Coana Zoitzica spunea...

Ne facem noi mari! Ca sa vezi ca am avut perfecta dreptate cand am spus asta, uita-te la cele 2 fete de la masa aceea, din zona fumatorilor.

good girl spunea...

@Coana Zoitzica
Ma uit la cele doua fete si sunt foarte mandra de ele. Fara compromisuri, fara surogate si subterfugii, demne si zambitoare, indiferent de situatie. :)

Coana Zoitzica spunea...

Viata e prea scurta pentru subterfugii. Fiecare zi ar trebui traita ca si cum ar fi ultima, iar daca nu suntem siguri ca e ultima, macar sa facem chestii care sa ne faca noua bine :P

good girl spunea...

@Coana Zoitzica
Si neaparat chestii de care sa fim mandri a doua zi! ;)

Coana Zoitzica spunea...

Daca nu mandri, macar sa nu regretam amarnic :)