joi, 5 decembrie 2013

For my precious...


27 de comentarii:

Starea spunea...

dragut ;)

Good Girl spunea...

:) Merci!

Anonim spunea...

Vine Craciunul , sosesc sarbatorile !
Stiu sigur ca asa este deoarece eu sunt piticul cel intelept .
Asadar , daca nu-l ai inca , ia-ti repede un bradut ! Imprieteneste-te cu el si iti va spune cum doreste sa fie impodobit :
poate vrea globuri mari intr-o singura culoare cu dantele rafinate si sobre , ori poate doreste globulete multicolore cu peteala sclipitoare si scanteietoare . Si mai ales cu multe lumini si stelute argintii - bradutiii iubesc luminile vesele ! Stiu eu sigur ca asa este , deoarece sunt piticul intelept !
Si apoi , eu unde voi sta cand voi veni la tine ?! Evident in bradut , unde ma voi fixa de o crenguta si ma voi legana incolo si incoace , inganand cantecele in care se vorbeste de zapezi , colinde , mere coapte ... Cand vei trece pe langa bradut eu iti voi face cu ochiul si ma voi stramba la tine iar tu vei rade si vei fi vesela , vesela !
Fiind un pitic tare pitic , ceilalti nu vor observa nimic , dar noi doi vom sti ...
Asa ! Acum ai piticul tau ! Trebuie doar sa crezi in magia sarbatorilor si mai cu seama sa nu uiti ca uneori Imposibilul este Posibil !
Prevalandu-ma de statutul meu , te pup pe nasuc - evident cu stima si intreaga consideratie !
< piticul intelept >

Anonim spunea...

Stai , ca nu am spus tot ! Este drept ca nu am subtilitatea atestata a lui Paulo Coelho , dar nici el nu are atuurile unui pitic ! Asa ca am sa -ti spun ceva anume , drept bun gasit :
... Ai stat la masa cu Ingerul tau pazitor si v-ati privit tot timpul in ochi ...
Apoi , de la un timp , ai lasat umerii in jos ... ce sa-i fi spus , sa-i fi cerut , sa-l fi intrebat ?
El stia oricum toate cele nespuse , neintrebate , necerute si putea tot ce nu indrazneai tu ...
Ca sa rupi totusi tacerea , l-ai intrebat cum îl chiama :
" Ca pe tine " ti-a raspuns .
" CA PE TINE ! "

Asa ! Si sa mai stii ca sunt tare bucuros ca am ajuns la tine ! Atat de bucuros incat am uitat sa intreb :
Tu esti bucuroasa de oaspeti ?
< piticul intelept uneori si bucuros deseori >

Anonim spunea...

Hi , hi ! Am stat sub fereastra ta asteptand un semn de la tine , pana am inghetat de tot . Acum sunt piticul inghetat ... M-au sustinut Oamenii de zapada si m-au privit nedumeriti cei cativa trecatori . Le-am spus ca am venit la bradut si ca vreau neaparat sa fiu primul care iti ureaza Craciun luminos si Sarbatori vesele !
Acum trebuie sa plec , deoarece se face dimineata . Ptr. o clipa am fost atat de aproape de tine , de galbenele gutui din fereastră pe care ti le-a daruit Tatiana Stepa , de dulceata de nuci verzi de prin amintiri , de multe alte minunatii pe care doar tu ai fi stiut sa le oferi cu eleganta rafinata , cu distinctie si cu parfumul anume care te amprenteaza , conferindu-ti un farmec aparte !
Stii , ca sa nu ma simt stingher , am fredonat tot timpul un cantecel al celor numiti " Semnal M " .
Stii tu : " Vad la fereastra ta , tarziu , o lumina si nu stiu de esti treaza sau visezi ...
Trec , iar in drumul nesfarsit , ma primesc cu bun venit numai plopii in umbre lungi .
Dar am sa ma intorc candva , sa alung din viata ta tot ce-i trist si tot ce-i rau ! "
Visez ca in una din zilele ori iernile care vor veni , ma vei chema si ma vei primi ca pe un prieten bun . Voi veni intr-un suflet , te voi pupa pe nasuc ( stii tu - cu stima si intreaga consideratie ) si iti voi cănta melodia vietii mele : " Prieten drag " . Desigur , o poti asculta interpretata de Pompilia Stoian . Insa doar eu o cant din tot sufletul meu mic de pitic , traindu-i mesajul care trece peste distante , timp , generatii ...

Good Girl spunea...

@dragul meu pitic anonim si intelept
Iti marturisesc ca am citit de trei ori mesajele tale, incercand sa inteleg...
Am citit, am zambit, am ras, am plans un pic si am citit din nou...
Mi-ai umplut sufletul de bucurie si iti multumesc pentru darul minunat! :)
Sigur ca sunt bucuroasa de oaspeti! Te invit alaturi de mine la cel mai frumos Craciun din cate au fost!
Cadoul pe care il astept de la tine, este cea mai frumoasa interpretare a melodiei "Prieten drag", pe care stiu ca o vei canta din tot sufletul tau de pitic vesel, inghetat, intelept si bucuros. :)
Pana la Craciun, te voi imbratisa si te voi pupa pe frunte, asa cum am invatat de la tine - cu stima si intreaga mea consideratie pentru un om minunat!
Pe curand!

Anonim spunea...

Eu îti multumesc din suflet ptr.raspuns si accept !
Eu îti multumesc ptr.invitatie , ptr.gandurile din cuvintele tale calde , ptr.intelegere , solicitudine si toate cate vin de la tine !
Eu îti multumesc ptr.ca existi ! Minunato !
Stii , i-am multumit Mosului care cu titlul de exceptie a venit mai devreme si direct la mine , aducandu-mi raspunsul tau . M-am impacat cu el si l-am iertat ca in timpul trecut a omis sa ma treaca pe listele lui .
I-am multumit si viforului de iarna care imi este prieten bun ptr.ca mi-a indrumat pasii spre tine .
Am sa-ti mai spun ca desi nu ne-am cunoscut anterior si nu ne-am întalnit in nici o imprejurare , sufletul meu simte o multime de lucruri minunate despre tine , iar eu îl ascult întotdeauna pe el si de aceea sunt piticul intelept .
Poate ca sunt si ultimul pitic din ultima poveste si inca nu realizez asta , dar oricum ar fi te poti baza pe mine fara reticenţe , neîncadrandu-ma in stereotipuri , tipare , conventii sociale seci si reci ...
Fiind un pitic , am libertate nonconformism . verticalitate .
Stii Minunato , am si voi avea mereu emotii in preajma ta si de aceea nu stiu cum sa ma îmbrac ptr. a fi sincron cu protocolul serii de Craciun si cu solemnitatea momentului ...
Cred ca imi voi lua hainuta si pantalonii verzi , in ton cu bradutul tau . Ori mai bine hainuta rosie si pantalonii verzi . Ba nu ! Mai bine pantalonii verzi si hainuta rosie ! Na , ca m-am incurcat ...
Cred ca mai bine este sa fiu piticul atipic si sa ma imbrac cu pantalonasi scurti de culoare mov si camasa galbena , galbena , pe care mi-o coase acum strumpful acela de treaba numit Catalin Botezatu .
>>

Anonim spunea...

Evident , am si papion cu sclipici , iar pantofiori iau de la vreun manelist fiindca doar ei au niste incaltari ciudate , cu varfuri ridicate ,de parca ar fi din povestile cu elfi care locuiesc in pantofi - respectivii pantofi fiind fiinte ce stau cu varfurile atente si ridicate precum urechile elfilor ... Hi , Hi !
Acum m-am gatit , gatit !
O sa ma faţai un timp prin faţa oglinzii minunandu-ma cat sunt de asortat , frumos , destept , inţelept si mai ales modest , iar apoi incep sa ticluiesc cartea de vizita adica adresa mail necesara in protocolul de primire la tine .
Nu am blog personal , bucurandu-ma doar de ale voastre si citindu-le cu deosebita atentie pe unele anume , adica pe al tau .
Ai inteles acum de ce apar in comentarii drept piticul " anonim " .
Stii Minunato , nu trebuie sa te intristeze nimic din cele pe care le-am spus anterior ci trebuie sa te inveseleasca toate si sa razi iar nu sa plangi nici macar un pic , pic , pic !
Eu sunt vantul de sub aripile tuturor si mai cu seama piticul tau , iar tu trebuie sa intelegi ceea ce pare de neinteles si anume ca imi esti tare draga ! Simplu si clar , fara motivatii savante , citate din clasici ori discursuri masterande !
Asadar consider ca vei fi solidara cu dorinta mea expressa de a-ti aduce doar bucurii .
Pe cale de consecinta , tu esti beneficiara caldurii din sufletul meu si responsabila in a te mobiliza ptr.a o percepe la adevarata ei intensitate .
Vezi , nu oricine poate avea un pitic si nu este nicidecum simplu sa ai unul .
Intram intr-o poveste care incepe in apropierea Craciunului si va dainui atata timp cat vor exista sarbatori , spirit liber , suflete pereche , lumina , caldura , speranta !
Peste timp , cei care vor citi comentariile noastre se vor intreba nedumeriti :
" Ce a fost asta ?"
Doar noi vom sti ...
>>

Anonim spunea...

Mai apoi , de cate ori vom vedea in preajma sarbatorilor de iarna vitrine luminate si incarcate de globulete , braduti , peteala si pitici colorati agatati in decoruri - vom zambi , ne vom aminti de noi si vom sti ca existam !

good girls go to heaven bad girls go everywhere spunea...

Dragul meu pitic anonim si intelept,
De multi, muuuuulti ani, in noaptea de ajun, ea - asa o vom numi - pregateste frumos masa, astfel incat Mosul sa gaseasca modesta ei casa imbracata ca de sarbatoare.
In fiecare an pune un tacam in plus pentru omul pe care ea il numeste "calatorul din noaptea de ajun". Nu vine niciodata, dar ea il asteapta in fiecare an. Poate nu e cea mai calduroasa casa si poate ca nu e cea mai imbelsugata masa, dar un zambet si un cuvant bun va gasi intotdeauna.
Ultimul pitic din ultima poveste sa fie oare "calatorul din noaptea de ajun"? Cel pe care il mana viforul spre lumina aceea slaba ce se vede la fereastra?
E singura fereastra luminata si acolo sta ea. E imbracata simplu. In casa ei nu exista protocol. Si nu e minunata nicidecum. Fumeaza si bea multa cafea. Uneori uita sa zambeasca, dar asta nu inseamna ca e un om rau, ci doar ca nu mai stie cum se face asta...
Se teme foarte tare de povestile care incep in preajma Craciunului, pentru ca nu se termina niciodata cu happy end, ca in filme.
Nu intelege cum ar putea sa-i fie draga cuiva care nu a intalnit-o niciodata.
Ea stie ca nu oricine poate avea un pitic si mai stie si ca nu e deloc simplu. Piticii sunt magici. Vin din lumea povestilor si aduc cu ei bucurie, caldura, zambete si speranta.
Si mai stie sigur un lucru! Stie ca piticul intelept, imbracat in hainute de elf si cu scufie cu clopotel,ii va explica toate aceste lucruri. Nu o poate refuza. Este invitatul ei de Craciun si asta e o treaba foarte serioasa!

Anonim spunea...

Inteleg !
Doar ca pot trece povestile in real si le pot aduce printre noi . Altfel cum as mai fi reprezentant onorific al piticilor ?! Al piticilor si nicidecum al Companiei de iluzii si vise desarte . Cu atat mai putin al Societatii literare de vorbe goale elaborat insirate .
Fiind in posesia altor unitati de masura , al unui mod diferit de a simti , intelege , interpreta , concuziona si sustinut de o intuitie aparte , ma consider indreptatit si in aceeasi masura responsabil sa afirm : "imi esti draga " . Este de altfel echivalentul lui " pup pe nasuk " .
Cuvintele au viata , suflet din suflet , caldura - asa consider eu . Evident pot fi atacate cu recurs in anulare si condamnate la uitare - doar tu decizi !
Iar piticii nu se preteaza la arogantul lux , lumini orbitoare , fast rece si nici la complezenţe . Ei stiu ca doar scanteia modesta este esenţa si viaţa .
Stau de vorba cu viforul care imi este camarad de nadejde si alaturi de care am trecut prin multe , preferandu-l sigurantei caldute , confortului , consensului general . Ne intrebam daca vom ajunge la tine odata cu primii colindatori . Ptr.prima oara nu stim raspunsul ...

good girls go to heaven bad girls go everywhere spunea...

Dragul meu pitic intelept,
Deoarece am un mare respect pentru cuvinte si pentru ca e ajunul Craciunului,in calitate de instanta suprema decid sa nu atac in niciun fel cuvintele minunate de mai sus si, in niciun caz nu le voi condamna la uitare. Este o decizie definitiva si irevocabila!
Cu primii sau cu ultimii colindatori, ce mai conteaza? Asculta viforul si pastreaza drumul drept. Cand vei sti raspunsul, trimite-l catre mine pe un fulg de nea.
Pe curand!

Anonim spunea...

La ferestre ard steluţe ,
Iar pe foc fierb sărmăluţe ,
Bradul e la locul lui ,
Mosul e cu graba lui ,
Iată si Crăciunul vine
Să ne fie la toţi bine !
Hi , hi !

good girl spunea...

Craciun fericit, piticule intelept! :)

Anonim spunea...

CRACIUN FERICIT , MINUNATO !

Anonim spunea...

Multumesc ptr.toate ! Dar te rog nu ma mai obliga sa pap tot , tot - sunt doar un pitic !
Te rog nu mai turna in pahare - sunt tare mic !
Te rog nu te mai agita atat si mai stai langa mine un pic !
Ti-am adus crengute verzi de bradut incarcate de zapada de aici , de la munte , unde locuiesc de drept si de fapt .
Viforul care se tine de mine peste tot , are si el cantecelul lui sa ti-l spuna . Da'nu-l las eu , fiindca este cam afon si sperie motaneii -al tau si al vecinilor .
Pup pe nasuc !

good girls go to heaven bad girls go everywhere spunea...

Ti-am spus ca sunt o gazda buna si, pentru ca ai venit de la drum lung, trebuie sa mananci tot si bei ceaiul fierbinte cu scortisoara.
Iti multumesc pentru crengutele verzi de bradut. Motanul Misu a topit zapada de pe ele, iar acum miroase a brad in toata casa.
Cand m-am trezit eu plecasei deja, dar nu ma supar. Stiu ca e drum lung pana la casuta ta din munte si, mai stiu ca viforul era nerabdator.
Pe curand, piticule intelept! :)

Anonim spunea...

Hi , hi , hi !
Cred ca se amuza grozav cititorii blog.ului tau si m-au si numit deja " piticul retardat " Da'nu-mi pasa !
Eu am venit la tine , nu la ei ! Si apoi sunt un pitic clasic ! O sa-mi dau masteratul in I.T. si sa vezi atunci ... Da'nu o sa mai am nici un farmec ...
Hi , hi ! Stii tu : nasuk !

good girls go to heaven bad girls go everywhere spunea...

Draga piticule intelept,
Sper ca ai ajuns cu bine la casuta ta cu motani. Te mai asteptam! De fapt, va mai asteptam. Data viitoare trebuie sa aduci si motanii. :)
Eu nu vad semne de circulatie nicaieri pe blogul meu si nici interdictii nu stiu sa existe pe aici...
Nu trebuie sa iti faci griji pentru cititorii mei. Sunt oameni buni, oameni frumosi si nu ar indrazni niciodata sa te numeasca in felul acesta.
Te rog sa ramai un pitic clasic si sa spui intotdeauna tot ce ai de spus.
Nu stiam ca in lumea povestilor poti avea telefon sau adresa email. Daca vrei sa comunicam si altfel, trimite viforul cu un biletel pe care sa scrii un numar de telefon sau o adresa de email.
Pe curand, piticule intelept!

Anonim spunea...

Multumesc ptr.gandurile tale bune !
Esti tare de treaba , calma , concilianta , politicoasa !
Cred ca-ti dau mari batai de cap... Da'ce sa fac daca sunt mic - am doal patlu anisoli shi la toamna melg la scoala ...
Semnul de care vorbeam este identic cu indicativul de circulatie " sens interzis " si apare langa apelativul tau in ultimele patru raspunsuri primite . Doar ca este negru si sta intr-o parte . Am incercat sa-l indrept macar si nu am putut . Marturisesc ca initial m-a intristat si am incercat sa fiu mai rezervat... Nu am reusit .
In rest , le rezolv imediat pe toate .
Da' eu nu pot sa te mai pup pe nasuk din cauza semnului acela de circulatie ori din cauza ca fiind prea mic nu ajung la nasuk ? Nu fac nici o aluzie fabulistica - am doar nedumeriri si intrebari .
Si apoi tu ai spus sa raman asa cum sunt , iar acum sunt nedumerit .
Mai , mai , mai , ce ti-e si cu piticii astia ...

good girls go to heaven bad girls go everywhere spunea...

Sincer, draga piticule intelept, m-ai ametit si pe mine! :)))
Am descoperit ce e cu semnul acela. Nu e nicio interdictie. Ceea ce ar trebui sa vezi tu este poza de profil, nicidecum semnul exclamarii.
Mai esti nedumerit? :)

Anonim spunea...

Cum sa mai fiu nedumerit ?! Sunt bucuros !
Iar adresa mea e.mail este :
piticul.caruia.ii.esti.tare.draga@gmail.com
Simplu !
Iar nr.tel.ti-l comunic prin mail . M-am gandit eu ca daka il afla elfii cei cu urechile lungi , imi vor face serenade tot dupa ora 24 .Hi ,hi , acum i-am pacalit pe toti !
Tare-mi sunt drag fiindca sunt un pitic intelept !

good girls go to heaven bad girls go everywhere spunea...

Ma bucur ca esti atat de intelept si i-ai pacalit pe toti! :)))
Cu siguranta exista niste elfi cu urechi lungi care atat asteptau!
Pe curand, piticule intelept! :)

Anonim spunea...

Da ... era de asteptat . Am pierdut aproape imediat controlul pe adresa mail . Am primit doar mail.ul tau de verificare si ti-am raspuns , apoi accesul pe propia adresa a fort barat. Incercarile de recuperare parola ori schimbare sunt nule . Inutil sa precizez ca parola a fost creata cu atentie folosind litere mari ,mici , nr , semne , adica precum la carte .
Sunt unele lucruri pe care le stiu totusi .
Iar preluarea in sine este usor de facut de oricine in primele minute de la formatare adresa , atata timp cat ea a forst precizata . Sunt lucruri pe care le stiu , asa cum sunt multe altele pe care nu le stiu prin neuzitare .
Regret toata bataia de cap si indispozitia pe care le-am produs .
In ideea celor care deriva din situatia creata , cred ca se impune stergerea tuturor comentariilor mele la postarile tale . Au atras atentia .
Multumesc ptr.intelegere , rabdare , timp si spatiu acordat !

good girls go to heaven bad girls go everywhere spunea...

Nu e nimic de regretat aici, poate doar usurinta cu care te dai batut in fata acestei situatii.
Ce-ti spuneam eu despre povestile care incep in preajma Craciunului?
Nu inteleg totusi de ce ar trebui sterse comentariile? De cine ne temem mai precis? Cui au atras atentia?

Anonim spunea...

Nici eu nu stiu cui ...probabil curiosilor . Nu cunosc in detaliu fauna de net .
Lasa ...
Imi voi aminti meru cu bucurie de visul unei nopti de iarna ...
Iti doresc numai bine !

good girls go to heaven bad girls go everywhere spunea...

Tot binele din lume ti-l doresc si eu!