miercuri, 16 aprilie 2014

Alergand cu fluturii

Intr-o dimineata te trezesti fara zgarda. Pui mana usor la gat si nu simti decat rana. O linie groasa si dureroasa in jurul gatului, dar zgarda nu mai e.
Deschizi ochii si vezi cerul. In jurul tau, nimeni si nimic. Doar iarba si cerul albastru.
Esti la marginea lumii si nu ai decat hainele de pe tine. Te ridici si privesti uimit in toate partile. Nu ai nici cea mai vaga idee cum ai ajuns acolo. Iti atingi gatul cu ambele maini si simti din nou linia groasa. Atat! Zgarda a disparut fara urma. Privesti in jurul tau si abia acum vezi florile. O intindere nesfarsita de culori pe care nu ti le amintesti, pana la linia orizontului. In toate partile la fel. Culori! Nici urma de oameni!
Se misca ceva in spatele tau si simti cum spaima te cuprinde. Te-au gasit! Primul gand care iti trece prin minte este pedeapsa care te asteapta, o alta zgarda si lanturi grele...
Te intorci foarte incet si in fata ta e un fluture. Te-ai speriat de un fluture! Il privesti cu atentie si incepi sa razi asa cum nu iti amintesti sa o fi facut vreodata. Din tot sufletul!
Esti in sfarsit liber!

2 comentarii:

getruck spunea...

Paste fericit, sanatate si zile fara zgarda de azi inainte sa ai.

Good Girl spunea...

@getruck
Un Paste fericit iti doresc si eu! Liniste in suflet si in jurul tau si sanatate! Iti multumesc pentru gandurile bune! :)