sâmbătă, 19 decembrie 2009

Grinch despre Scrooge

Prietenii imi spun Grinch. In mare parte au dreptate. Pana acum trei ani, pentru ca mie imi furasera niste oameni rai Craciunul, faceam si eu acelasi lucru. In ultimii trei ani am invatat sa ma bucur de Craciun. Inca invat. Invat sa primesc zambete si cuvinte frumoase si nu ma mai tem ca va trebui sa dau ceva in schimb.
Craciunul este cea mai generoasa perioada a anului. Inseamna sa dai, sa zambesti, sa-ti deschizi inima, sa te bucuri. Fara sa faci nimic iesit din comun, bucuria pe care o daruiesti se intoarce inzecit spre tine. Asa e Craciunul meu acum.
Scriu azi despre Scrooge, personajul din "Colinda de Craciun" a lui Charles Dickens. Din pacate, el e mereu prezent in vietile noastre. Toti cunoastem cate unul si pe toti ne uimeste incrancenarea lui si usurinta cu care alege sa fie rau, calca in picioare orice e bun si frumos in jurul lui si isi tine inima ferecata cu lacat de uraciune, in numele singurului Dumnezeu pe care il cunoaste: banul.
Pentru ca acum sunt un Grinch plin de "friendship and goodwill", am fost trista toata ziua. Ii doresc batranului Scrooge, cel din povestea de azi, un Craciun fericit si fie ca influentat de forte miraculoase, sa sufere o transformare profunda, inima lui de gheata sa se topeasca si sufletul sa i se umple de viata, inainte sa ramana singur si trist ca o stridie.
Grinch - desi e din alta poveste - va incheia acum cu vorbele micului Tim: "Dumnezeu sa ne ajute pe toti".

18 comentarii:

Anonim spunea...

Cel mai important intr-adevar e sa-l determinam pe Scrooge sa devina iarsi un om bun.
Se apropie Craciunul si cred ca ar fi bine sa credem in miracole :)

good girl spunea...

@joker
Acest Scrooge, cel despre care vorbesc eu, nu mai are nimic sfant in el. Cu toate astea, miracolele exista si se intampla la tot pasul. Trebuie doar sa deschidem ochii si sufletul.

Anonim spunea...

@ Good Girl

..si sa nu ne pierdem speranta, asa e cel mai important. Miracolele fara speranta nu exista.

good girl spunea...

@joker
that's the spirit!
asa cum spun eu mereu, de doi ani incoace: speranta, credinta si iubire. e tot ce avem. :)

Coana Zoitzica spunea...

si in restul anului?
oferim cadouri de craciun, iubim de valentine's, ne speriem de halloween...
revenind la scrooge-ul tau ;), un om rau ramane un om rau, indiferent de anotimp

good girl spunea...

@LMS
Exista oameni rai cu adevarat, iar Scrooge din povestea mea, este in esenta rau. Imi place sa cred, insa, ca pana si el va intelege intr-o zi cum e cu povestea asta cu friendship & goodwill, iar perioada aceasta a anului este cea mai potrivita.

Georgi spunea...

eu cred in minuni...deci....poate daca Scrooge vede pe bloguml tau cati oameni a mobilizat intr-ale comentariilor...:)

good girl spunea...

@georgi
Din pacate acest Scrooge considera tot ce nu ii aduce bani, o simpla pierdere de timp. Nici nu cred ca stie ce este acela un blog sau la ce foloseste.
Poate ca daca vorbim despre el, daca ne gandim la el, o sa il caute spiritele, ca in poveste, si o sa vada ca sunt lucruri pe care nu le poti cumpara cu toti banii din lume.

kameluna spunea...

That is my good girl! Wellcome HOME! Don`t give up!Craciun fericit!Sunt convinsa ca multi oameni iti simt lipsa atunci cand nu mai scrii.Eu te admir,si simt ca intr-un fel ne asemanam foarte mult.Sunt de acord cu Little Miss Sunset.Dar noi continuam sa credem ca orice om are ceva bun...Eu una...raman o mare credula,si inca mai cred in minuni.....Dumnezeu poate orice...ORICE....

good girl spunea...

@kameluna
Buna seara, fata frumoasa! Bine te-am gasit si Craciun fericit si tie!
Multumesc din nou pentru cuvintele calde.
Simt ca ne asemanam foarte mult, de aceea ne-am si gasit, nu? Eu nu cred in coincidente, dar cred cu tarie in oameni si in miracole.
Cineva acolo sus ne iubeste pe toti, cu bune si cu rele.

Cristian Gheorghe spunea...

@goodgirl: gagico, ești cel mai dulce Grinch ever! :) Cine crezi că te crede că poți fi ca verzitura aia? promit să te îmbrățișez când ne-om venea next time. Te pup!

Tanti Jeni spunea...

@goodgirl: Betișoru, în spiritul Crăciunului să-mi zici și mie cum o să-ți iasă piftia, că lu Gheorghe nu-i place și nu-mi dă voie să fac anu ăsta la cantinăăăă...

Dili spunea...

Mai fetita, de cand te astept back on the horses again. M-am agatat si eu de o spinare de calut fermecat si te vad la cativa metri cu un zambet timid pe buze. Asa e in tara oamenilor-fara-fatza, nu ne cunoastem dar uneori ne asemanam si energiile converg in mod ciudat catre vreo imbratisare care ajuta. Ti-o ofer cu mult drag daca foloseste la ceva. Asa orice scrooge inghetat va fi atacat de ace de fierbinteala si se va topi tzac-pac fara eforturi din partea noastra.

Deci succes!

good girl spunea...

@Cristian
Nu ma crezi ca am fost Grinch, nu? Data viitoare o sa iti povestesc cateva episoade si crede-ma, vei fi uimit... Te pup si eu!

@Tanti Jeni
Sar'na, Tanti Jeni! Bine ai venit pe la mine! Ma ierti ca n-am cu ce te servi, decat cu o cafeluta, daca doresti.:D
O sa iti povestesc despre piftie, promit, si sper sa iasa buna ca sa nu ma fac de ras. Abia astept sa vad ce meniu de Craciun pregatesti!

@ Dili
Sa stii ca mereu am simtit, cand imi era greu, o mana intinsa, o imbratisare calda, un gand curat, ceva ce venea dinspre tine. E suficient sa te gasesc aici si sa zambesc.
Inca nu ne cunoastem, asa oficial, dar sufletele noastre se stiu de multa vreme. Stiu ca esti buna si frumoasa si mai stiu ca atunci cand am nevoie de o imbratisare, e suficient sa deschid bratele si Dili e aici. :)
Cat despre batranul Scrooge, la cate ganduri bune si frumoase am indreptat catre el, se va inmuia cu siguranta inima lui veche si ponosita.

Dili spunea...

Mai eu m-am inmuiat cu siguranta dupa atatea cuvinte frumoase, multumesc mult.... hai un hug mare dupa o zi naspa -----o------

nina spunea...

Bre, nentu' sau Scrooge, cum zici matale, deja e pe topite, numai ca s-ar putea sa nu-l mai ajute la nimic. Cel putin nu anul asta. :D

good girls go to heaven bad girls go everywhere spunea...

@Dili
Meriti toate cuvintele frumoase, toate zambetele si ca bonus un hug mare si de la mine, sa se risipeasca ziua naspa. :D

good girls go to heaven bad girls go everywhere spunea...

@Nina
Zici tu ca e pe topite? Eu nu cred... asa cum nu cred ca il mai poate ajuta ceva sau cineva... cum ziceam, singur si trist ca o stridie...