marți, 25 ianuarie 2011

Un nou inceput

Am fost plecata. Nu sa salvez lumea, ci sa ma salvez pe mine. M-am intors cu demnitatea intacta si cu sufletul gol.
M-am lovit de atata rautate incat uneori m-am prabusit. Am realizat ca raul exista cu adevarat. Am ratacit drumul si am sangerat calcand pe pietre ascutite si reci, dar am continuat sa zambesc printre lacrimi. Am adunat toate cioburile cu grija, le-am lipit cu dragoste si le-am prefacut intr-un intreg fara pata.
Din vreme in vreme am mai purtat batalii crancene. Uneori le-am mai pierdut, dar razboiul inca nu s-a terminat.
Am stabilit legi si apoi am cautat modalitati sa le incalc. Mi-am purtat libertatea asemeni catuselor, libertatea mea care seamana cu un lant, unul care straluceste puternic in soare si iti ia ochii.
Ma intreb in fiecare zi cat sunt de fericita. Nu sunt, dar imi fac timp pentru asta. Ma intorc in mine si ma incred in ceea ce am deja.
Mereu m-am intrebat cand voi primi ajutor. Raspunsul e simplu, niciodata. M-am obisnuit asa si acum nici nu-mi mai trece prin minte sa il cer. Incerc sa aduc eu armonie in viata mea, nu sa cer de la altii.
Ianuarie e luna de bilant sau asa ceva... Cum a fost anul trecut? Nu stiu... Cum va fi acesta? Nu stiu... Tot ce am e azi. Acum. Maine nu stiu ce va fi. Important e sa nu ma opun, sa nu raman blocata.
Nu fac promisiuni, pentru ca nu le voi tine. Ridic obloanele dupa care m-am ascuns in tot acest timp si spun din nou, zambind de data aceasta, ca un supravietuitor este doar un fraier care n-a murit inca. Si ce daca? La asta ma pricep cel mai bine.
Sa fiti iubiti, drum drept si lumina va doresc anul acesta.

Coldplay - Fix You

Asculta mai multe audio diverse

7 comentarii:

sabina spunea...

cum va fi anul asta...poate incercam cu mai putine obloane!sau macar sa le ridici pentru noi, oamenii aia care vom bate insistent in ele cand te-oi hotara sa le cobori!poate putin o s-o facem din egoism, pentru binele nostru cand ne esti alaturi.poate mai mult o s-o facem din drag de tine.pentru ca prieteniile se sudeaza nu in momentele de bine, ci tocmai in alea de rau!si insistam pentru ca nu stim altfel cum sa o facem...si nu stiu de ce am vorbit la plural.poate pentru ca, in afara de mine, mai sunt niste oameni care te iubesc din cel mai intunecat colt al unui suflet...mic si negru!

Little Miss Sunset spunea...

adica te-ai intors de pe Marte?
"nu stiu"... nu este un rapsuns.

good girl spunea...

@Sabina
Obloanele vor ramane ridicate! De dragul tau, al lor si in ultimul rand al meu. Nu voi mai fi egoista anul acesta.
Mereu am spus ca sunt bogata pentru ca va am pe voi, oameni buni, frumosi, oameni care vin atunci cand mi-e rau, nu cand mi-e bine. Atunci cand toti ceilalti au plecat, voi - uite ca si eu vorbesc la plural - bateti insistent in obloanele mele ferecate si veniti cu zambete si suflete curate sa aduceti lumina si liniste in sufletul meu.

@LMS
M-am intors de pe Marte si raman aici. In cazul acesta, "nu stiu" este cel mai sincer raspuns pe care l-am dat vreodata.

Dili spunea...

Si tie, multa lumina si mult lipici din ala magic pentru ciobulete. Te pup. Si multumesc.

good girl spunea...

@Dili
si eu te pup si te imbratisez!

nina spunea...

Si s-a facut lumina! Bine ai revenit, fata draga!

good girl spunea...

@Nina
"...si lumina luminează în întuneric si întunericul nu a cuprins-o!"
Bine v-am regasit, stimata doamna, si pe aceasta cale!
Am scris, recunosc, si ca sa-mi recapat statutul de blogger, pentru a fi primita la intalnirea ce va sa vie.
Pana atunci te pup!