vineri, 17 aprilie 2009

Categorii de femei I

Doamnelor si domnilor, vom vorbi o vreme despre o anumita categorie de femei. Aceste femei se incadreaza perfect la rubrica: "de-as avea o pusca la mine cand ies pe strada".
Ies de la birou la ora 13.00, de ziceai ca sunt simplonul de Caracal, ma indrept catre trecerea de pietoni facand slalom printre cei care nu au invatat ca pe trotuar se merge doar intr-un anume sens, cat p'aci sa ma loveasca o blonda bezmetica la volanul unui Audi - despre ea vom vorbi in episodul II - rezolv problema cu banca, cu farmacia si ce mai aveam pe lista si vad in zare autobuzul. Alerg, urc si vad un loc liber pe care ma asez fericita. Aiurea! In secunda urmatoare ma bate pe umar un fel de Chucky - papusa ucigasa in simbioza cu curcubeul. Dupa spaima produsa de intalnirea ochilor mei obositi cu infatisarea de pensionara porno, o aud cum emite cu o voce dogita de muuuulte excese: "- Mai fetito, da' se poate sa nu dai locul la o doamna in varsta?" Ma uit nedumerita, ca nu vedeam doamna, si imi vad de treaba linistita. Sa taca? Doamne fereste! Intru in polemica cu primata spre bucuria celor din jur, si raman linistita pe scaun.
Nu stiu voi, dar eu m-am saturat! De aceea avem azi episodul I din seria: "uneori mi-e rusine ca sunt femeie".

Proasta de autobuz (troleibuz, tramvai, maxi-taxi)

Este o specie intalnita in toate mijloacele de transport in comun. Impreuna cu alte proaste de autobuz, aceasta proasta va discuta cu voce tare despre subiectul favorit: operatia. Da, proasta de autobuz este operata sau, daca nu e, va fi cat de curand. Operatia ii confera dreptul suveran de a sta jos intr-un autobuz plin de invalizi, iar ea este gata sa fluture in orice clipa un certificat care sa-i ateste calitatea de operata. Daca aveti ocazia sa calatoriti langa doua sau mai multe proaste de autobuz, puteti fi siguri ca la sfarsitul drumului veti sti totul despre chisturi, ovare extirpate, hernii sau cancere la san. Eventual - dar nu garantat - puteti afla si in ce zile are menstruatie Nuti - nu stim inca cine este Nuti, dar facem cercetari in acest sens.
Atunci cand nu discuta despre operatie - a ei sau a altcuiva, proasta de autobuz face opinie publica. Proastei de autobuz i se atribuie toate situatiile in care controlorii au fost linsati in mijloacele de transport in comun.
Proasta de autobuz provoaca intotdeauna un scandal atunci cand cineva de care nu-i place indrazneste sa stea jos - chiar daca autobuzul e gol, sau chiar daca sta si ea jos. Atunci cand este interpelata: "- Ce te bagi cucoana?" este formula cea mai recomandata, proasta de autobuz lasa privirea in jos sau priveste pe geam si tace. Sa nu va lasati inselati... e doar o tactica: va injura birjareste cand va cobori si se va simti in siguranta.
Proasta de autobuz este cea care a vazut hotii de buzunare, dar nu va avea pareri decat atunci cand acestia au coborat cu portofelele tuturor calatorilor. Oricum, ea i-a vazut prima!

Va urma...

4 comentarii:

malina spunea...

vai cat imi place subiectul :D
eu intru la 13 si ies la 20, unde mai pui ca am un ghiozdan de 20 kg in spate. si dupa o zi ca asta, daca intamplarea face sa prind vreun loc liber, mi se reprosaza ca nu cedez locul unei pensionare care ghici ce face...se duce la agatat prin parc. pfff....

good girls go to heaven bad girls go everywhere spunea...

@malina
Sunt sigura ca daca ar trebui sa cedezi locul unei persoane in varsta sau cuiva bolnav, ai face asta fara sa stai prea mult pe ganduri, ca noi toti dealtfel.
Referindu-ne strict la aceasta categorie de "cucoane" insa, nu pot sa nu-ti dau dreptate. Vad zilnic copii si adolescenti nedreptatiti si umiliti de astfel de specimene si nu mi se pare in regula.
Iti doresc pace si lumina in suflet, liniste si drum drept!

CEZAR's spunea...

Nice! Adica de acord! :) Ne regasim si barbatii printre cei agresati de proasta de autobuz!

Good girl spunea...

@CEZAR's
Sunt sigura ca si voi aveti de furca cu specimenele acestea.
In episodul II voi vorbi despre o anume categorie de femei la volan. :)