sâmbătă, 18 aprilie 2009

Lumina din lumina

"Crestinismul nu ne ofera un mijloc miraculos de a scapa de suferinta, ci ne pune la îndemâna miraculosul mijloc de a o îndura".
Nicolae Steinhardt
Am fost tentata sa incep cu cuvintele: "in aceasta zi sfanta", dar nu o voi face, pentru ca toate zilele sunt sfinte, noi suntem cei care ratacim asta in sufletele noastre.
Obisnuiam sa spun despre mine ca sunt crestina de rit PC, adica de Paste si Craciun, pentru ca doar atunci imi aminteam sa merg la biserica. Faceam asta mecanic pentru ca asa trebuia si ma incapatanam sa cred ca e suficient. Citeam, cautam, rataceam cautand scopul vietii acolo unde nu era nimic. Ma simteam moarta sufleteste si ma intrebam unde gresesc.
Cand oameni dragi mie au plecat din lumea aceasta, m-am inchis si mai mult in mine si n-am mai gasit mangaiere pentru ca nu o mai cautam. Am primit in schimb o boala cumplita, un semn ca viata mea nu este in ordine.
Uneori ingerii iti vorbesc prin glasul oamenilor din jurul tau. Daca iti deschizi sufletul ii vei auzi. Ingerii din jurul meu mi-au stat alaturi, mi-au oferit tot ce aveau ei mai bun. Am primit iubire, mangaiere, zambete si liniste. Am aflat ca scopul vietii este sa redescoperi esenta divina din tine, amintirile ancestrale, apartenenta la divin, intelepciunea.
Am invatat sa daruiesc pentru a primi, am invatat sa iert pentru a fi iertata, am invatat sa iubesc pentru a fi demna de iubirea celor din jur. Inca mai am de invatat, inca nu mi-am linistea, dar cred, sper si iubesc.
Praznuirea Invierii Domnului nu este o rememorare, nu este un simbol al niciunei legende pagane. Ea este simplu si real, INVIEREA. In plan mistic, in plan divin, nu exista timp, nici succesiune, nici aniversari, ci numai realitati eterne.
Avem patru daruri ale Invierii: iertarea pacatelor, bucuria, netemerea si pacea. Sa stim ca, daca vedem ca nu avem bucurie, ceva nu e in regula; sa stim ca, daca nu avem pace a sufletului, ceva nu e cum ar trebui sa fie, ceva nu-i in ordine. Sa stim ca, daca n-avem curaj, daca suntem cuprinsi de teama, ceva e rau in existenta noastra, pentru ca nu suntem in legatura cu divinitatea care ne sustine; atunci trebuie sa schimbam felul de a gandi, de a lucra, de a actiona in lumea aceasta.
Sa iubim, sa speram si sa credem. Sa ne intoarcem in noi, sa credem in noi si in ceea ce avem deja. Sa gasim fericirea in noi. Sa gasim puterea de a nu-i mai judeca pe ceilalti. Ernest Hemingway spunea: "Nu judecati oamenii dupa cei cu care se aduna. Nu uitati ca Iuda avea amici ireprosabili".
Va doresc sanatate, pace, liniste sufleteasca, drum drept si lumina!

6 comentarii:

Stelian Muscalu spunea...

sarbatori fericite

Good girl spunea...

@UN OM
Sarbatori fericite si tie alaturi de cei dragi!

Georgi spunea...

Sarbatori fericite!

Anonim spunea...

Sarbatori linistite!Numai bine!

nina spunea...

Hristos a inviat!

good girls go to heaven bad girls go everywhere spunea...

@Georgi
@Joker
@Nina
Adevarat a inviat!
Sarbatori fericite si linistite si voua!