joi, 16 februarie 2012

Portocala

Ai o relatie speciala cu portocalele de cand te stiu. Te fascineaza culoarea lor in primul rand. Este curata si proaspata. Acest fruct are ceva special. Portocala este misterioasa. Sub coaja ei se ascunde gustul si mirosul verii.
Alegi o portocala, o privesti si parca nu te induri sa o cureti de coaja. E desavarsita. Te hotarasti sa o tai un pic, cat sa iti infigi degetele in pulpa moale a fructului si desfaci incet coaja. Parfumul ei umple camera, sucul se scurge pe degetele tale si iti intra in piele. Nu arunci imediat cojile pentru ca miros frumos. Te asezi si, foarte concentrat - chiar faci o cuta intre sprancene - desfaci incet o felie si o mirosi. Inchizi ochii si o apropii de buze. Musti din ea si iti explodeaza in gura gustul inconfundabil al fructului suprem. In clipa aceea se poate prabusi lumea in jurul tau, pot cadea guverne, nimic nu conteaza. Esti tu si portocala ta.
Daca ai putea sa te privesti cu ochii mei, ai vedea cat de frumos esti. Va trebui sa ma crezi pe cuvant pentru ca am stabilit deja ca eu ma pricep si tu nu...
Ma retrag in varful picioarelor ca sa nu tulbur visul si te las sa asculti un cantecel prostut, dar care noua ne e foarte drag.

Niciun comentariu: