sâmbătă, 14 martie 2009

De ce nu e sanatos sa insulti un scorpion

Obisnuiesc sa le spun mereu oamenilor din jurul meu ca nu exista "nu pot", exista "nu vreau". Aici si acum fac o promisiune ferma. Nu voi mai spune niciodata asta.
Credeam ca e suficient sa vreau ceva si voi gasi resursele sa pot, dar nu e asa. Credeam ca am solutii pentru orice, dar nu am.
Mi se spune mereu ca sunt o femeie puternica. Sunt si fac ceea ce face o femeie puternica atunci cand oboseste. Ma opresc, ma regrupez si merg mai departe.
Ma incearca sentimente pe care nu le-am mai trait de mult timp. Frustrare, neputinta, furie. Cineva a deschis cutia Pandorei acum ceva vreme si a eliberat toti monstrii pe care ii ascunsesem acolo.
Am crezut ca pot, am crezut ca am uitat, am crezut ca nu mai doare... dar se vede ca unele rani nu se inchid niciodata...
Am crezut ca e bine sa nu caut vinovati ci solutii.
Am crezut ca daca sunt corecta vor fi si ceilalti.
Am crezut ca trebuie sa intind mana, dar am ramas cu ea intinsa.
Am crezut ca trebuie sa intorc si celalalt obraz si acum ma ustura.
Am crezut ca oamenii se schimba, dar oamenii nu se schimba peste noapte, cei mai multi sunt fundamental rai si nu fac niciun efort sa schimbe asta.
Am crezut cu tarie ca cea mai grea pedeapsa pentru cel care m-a insultat este sa dezvolte constiinta, sa priveasca adanc in sufletul lui si sa simta durerea pe care mi-a provocat-o mie si celorlalti. Asta asa e, dar pentru asta trebuie sa ai suflet, nu sa fii un pitencatrop cu par pe inima.
Exista un personaj in lumea asta mare caruia ii declar razboi si fac asta aici. A facut greseala sa ma subestimeze, sa-mi iroseasca timpul si sa ma minta. Nu este tocmai cel mai inteligent lucru sa insulti un scorpion.
Sunt furioasa in primul rand pe mine, pentru ca am crezut tot ce am spus mai sus, pentru ca am ranit-o pe fiica mea, pentru ca acum stau si scriu aici in loc sa fiu cu prietena mea care isi sarbatoreste ziua de nastere, pentru ca fac greseli si ranesc oameni pe care ii iubesc.
Am calitati extraordinare si defecte pe masura, dar cine e perfect? Furtuna emotionala a atins apogeul si temperamentul meu distrugator capata proportii amenintatoare. Nu cunosc frica si nu permit nimanui sa-mi intineze spiritul. Ma aflu intr-o zona periculoasa, sunt macinata de vinovatie si de angoase. Nu-mi place sa fac victime colaterale, nu-mi place sa ranesc oamenii pe care ii iubesc, de aceea razbunarea va fi crunta.
Stiu ca dorinta de razbunare nu este un sentiment tocmai inaltator, dar voi iesi din aceste cotloane intunecate la fel de puternica si de pura. In cazul acesta, razbunarea va aduce echilibru si va diminua stresul. E mai ieftina decat un terapeut si mai sanatoasa decat inghetata mancata noaptea cu lingura, direct din cutie.
Pastrez secrete intunecate care m-au coplesit, dar stiu ca forta mea interioara ma va ajuta sa depasesc aceasta etapa. Nu sunt mincinoasa, sunt mai degraba brutal de sincera. Sunt incredibil de loiala celor asemeni mie, celor care imi castiga respectul, si ii voi apara cu ferocitate pentru ca nu raspund decat in fata propriilor mele legi. Simtul dreptatii la mine este la fel de puternic ca si simtul razbunarii.
Pretuiesc mult libertatea si in numele ei fac lucruri de care nu sunt neaparat mandra. M-am luptat pentru libertatea mea si de aceea am multe cicatrice pe trup si in suflet. Nu oblig pe nimeni sa ma urmeze in nebunia mea si de aceea gasesc putere sa le cer iertare celor pe care ii iubesc si ii ranesc fara sa vreau.
Les jeux sont fait, rien ne va plus! Când expresia de mai sus este folosită de un crupier, ea desemnează lansarea bilei ruletei şi imposibilitatea jucătorilor de a mai paria. Acum e intre noi doi, amice, si eu nu pierd niciodata!

15 comentarii:

Georgi spunea...

ne spui cine este personajul vizat?

good girls go to heaven bad girls go everywhere spunea...

@georgi
Buna dimineata, draga prietena!
Credeam ca numai eu sunt in picioare la ora asta tarzie.
Nu voi da nume, sa-i spunem "zmeul"... desi e zmeu numai atunci cand nu se lupta cu cineva pe masura lui, in rest e doar patetic.
Circula in libertate si daca cei pe care ii intalneste nu stiu cu cine au de-a face, e posibil sa ii poata pacali.
Aura lui e intunecata, se hraneste cu slabiciunile celor din jur, minte cu zambetul pe buze, nu are nimic sfant in el si daca iti intinde mana trebuie sa te intrebi ce vrea de la tine.
Acesta este portretul robot al nenumitului.

Georgi spunea...

PAscal lucreaza de noapte, si nupot sa dorm cand nue acasa...poti sa fi mai exacta despre zmeu? De ce spui ca ti-ai ranit fiica din cauza lui? te pup dulce ca sa nu mai fi atat de apriga! :)

good girls go to heaven bad girls go everywhere spunea...

@georgi
Daca m-ai pupat nu mai sunt apriga, zambesc. :)
Atunci cand sunt foarte nervoasa, cand nu pot tine lucrurile sub control, spun tot ce imi trece prin minte si uneori ii ranesc pe cei din jur. Fiica-mea nu prea are unde sa se ascunda si atunci ne certam intre noi in lipsa dusmanului veritabil.

Georgi spunea...

Eu nu zic ca e un lucru pozitiv sa te certi, dar in viata mai trebuie sa inveti sa si lupti, nu numai sa intorci obrazul sau sa accepti(si tu stii asta mai bine ca mine), asa ca toata chestia asta are un aspect poztiv, si o caleste. Apoi, toti avem nevoie de o supapa prin care sa rabufnim, si in cazul asta la ce sunt buni oamenii care ne sunt aproape si care ne iubesc, daca nu sa mai fie si pe post de paratrasnet? :) nu e fair, dar asa e...E uman! Sunt convinsa ca si tu ai fost paratraznetul ei de foarte multe ori. Stiu, o sa spui ca tu esti mama, si asa e normal...dar acum sunteti doua femei in fata vietii, umar la umar, egale si puternice! Si daca lacrimile spala ochii si te fac sa vezi mai clar, atunci e necesar sa plangi, asa cum e necesar sa rabufnesti ca sa te poti regrupa cum spui tu, sa-ti gasesti echilibrul. O sa fie bine!

Anonim spunea...

Asta suna a tradare!?

Anonim spunea...

Zmeu zici... Ca ala din povesti, care pana la urma este invins de Fat Frumos? Ala rau, urat si cu sosete mirositoare?
Daca-i asa nu-i greu de invins. Eu nu am auzit de nici unul care sa fi scapat cu viata. :D

good girls go to heaven bad girls go everywhere spunea...

@georgi
Din fericire eu si fiica-mea avem o relatie buna si reusim sa zambim si sa ne pupam, chiar daca acum cinci minute ne scoteam ochii.

@joker
E mult spus tradare. E mai degraba josnicie, rezultatul final al unei minti inguste si a unei inimi impietrite.

@ Nina
Despre acel zmeu vorbesc... Asa stiu si eu, ca Fat Frumos il invinge intotdeauna. Si stii de ce?
Pentru ca pe Fat Frumos il iubeste Cosanzeana lui si amandoi o iubesc pe zana cea mica. Nu vor mai lasa pe nimeni sa-i faca rau.
Asta uita mereu zmeul... ;)

radularescu spunea...

Cosanzeana mea si Fat Frumos te iubeste.

Coana Zoitzica spunea...

tu vezi balauri si zmei peste tot. tu ii ascultai pe parintii tai cand iti spuneau povesti, ca nu prea stii sa faci diferenta dintre un balaur si un fir de praf sau un zmeu si un bou.

Coana Zoitzica spunea...

p.s. :))))
ca am uitat sa pun zambetele in precedentul si era o gluma.

good girls go to heaven bad girls go everywhere spunea...

@Radu
Pentru ca dragostea noastra e atat de puternica incat nu tine seama de frontiere si de legile firii, stiu ca nimeni si nimic nu poate sta intre noi. Zana cea mica isi va gasi linistea, drumul drept si lumina alaturi de noi. La poarta castelului nostru va strajui mereu dragostea.

good girls go to heaven bad girls go everywhere spunea...

@Miss
Stiu ca glumeai si recunosc ca ai dreptate, nu cunosc nuanta gri. Poate fi alb sau negru, atat. De aceea nu fac diferenta uneori intre firul de praf si "balaur" sau intre zmeu si bovina.
Si da, recunosc, am ascultat basmele, de fapt mi le-am citit singura, cu mare atentie. Sunt o visatoare si tu stii asta...

Anonim spunea...

un scorpion nu uita...si nu iarta niciodata....dar poate sa zambeasca in acelasi timp. I know how you feel!!! in rest vive la revolution!!!

good girls go to heaven bad girls go everywhere spunea...

@impropriu
Bine ai venit!
Scorpionii sunt oameni drepti si pot fi cei mai grozavi prieteni pe care ii poate avea cineva. Fereasca Dumnezeu insa, sa-i calce cineva pe coada...
Numai bine iti doresc!