miercuri, 25 martie 2009

Life on fast forward

Buna seara!
Nu stiu voi, dar mie nu-mi ajunge timpul. O vreme am fost suficient de naiva incat sa cred ca pot tine pasul cu el, timpul. N-a mers!
Realitatea e ca nu mai am timp pentru nimic.
Spun unii ca ar exista o explicatie stiintifica pentru asta. Cica rezonanta Schumann ar fi de vina. "Timp de mii de ani, rezonanta Schumann sau pulsul Terrei, a fost de 7,83 cicli pe secunda, constanta fiind folosita in domeniul militar. Insa, din 1980, rezonanta a inceput sa creasca incet, acum fiind de 12 cicli pe secunda. Acest lucru inseamna ca ziua are numai 16 ore, in loc de 24, cat era odinioara si de aceea nu ne ajunge ziua pentru tot ce avem de facut". Acesta a fost un citat din categoria "ce mai primim pe mail".
Radem, glumim, dar realitatea e cruda.
Voi cum va descurcati?

10 comentarii:

Georgi spunea...

Este al dracului de adevarat si al dracului de inspaimantator!! Si noi ne plangem ca nu avem timp de nimic, ca ne propunem sa facem niste chestii intr-o zi si nu reusim niciodata, ramanem mereu restantieri pt "maine" sau "cand s-o coace", ceea ce imi da sentimentl ca suntem moscaiti, neorganizati si tantalai!! SI ma enervez pe noi. Dar de acum stiu: pe Schumann trebe sa-l injur, mama lui de mafiot :)) Radem, glumim dar uite asa se duce viata noastra. Anii trec ca zile! Parca ieri eram de anul nou singurica, si un sfert din noul an s-a dus deja! Inspaimantator!!

Anonim spunea...

Doamna sunt politehnist..si aproape ca inteleg orice dpdv tehnic, atata timp cat mi se demonstreza ca 1+1=2. Cu timpul e greu de luptat. Cand nu avem ce face ...trece greu.Cand avem de facut 2 chestii in unitatea de timp atunci e scurt. Cine e de vina?

Dili spunea...

Mda, asa umbla vorba, eu o simt prin jumatatea de ora de criza zilnica in care imi vad toate necazurile pe repede sau prin stivele de rufe adunate la spalat. Serios, e obsesia vietii mele. Si raman la ideea ca tot eu sunt de vina, si ca nesimtirea e solutia.

Stelian Muscalu spunea...

am auzit si eu teoria asta. insa, probabil din cauza ingustimii mintii mele, nu o pot accepta. am sa-ti propun un experiment, incearca intr-un we sa mergi undeva la tara. aseazate pe o pajiste si asculta vandul. miroase iarba si bucura-te de cer. fara sa te gandesti la job sau alte probleme urbane... si atunci vezi daca-ti ajunge timpul pentru toate astea. nu cred in teoria legata de pulsul planetei. cred insa in marile industrii consumatoare de timp. jobul, drumul de acasa la job si invers si tv-ul.

Anonim spunea...

Cand am impresia ca nu-mi ajunge timpul, imi fac un plan in care imi rezerv timp pentru fiecare activitate pe care urmeaza sa o desfasor. Cand reusesc sa fac ceva intr-un timp mai scurt decat mi-am propus, simt ca am castigat o batalie in lupta cu timpul.
In schimb cand ma gandesc in urma si imi dau seama ca (vorba lui @georgi)parca ieri a fost revelionul, simt ca pierd incet, ince, razboiul cu stimabilul TIMP.

Georgi spunea...

@un om
am incercat si varianta propusa de tine! tot trece prea repede!cred ca din cauza faptului ca imi place prea tare sa fiu in mijlocul naturii! Hei, n mai e o juma de ora ce era pe vremea mea :)) unde-s "timpurile" alea? :))

Coana Zoitzica spunea...

este o senzatie sau incercam noi sa facem mai multe decat putem face?cand facem lucruri placute timpul fuge, iar cand stam la coada, sta si el cu noi.
ma intreb daca teoria cu pulsul planetei nu este doar praf in ochi sa nu ne mai gandim noi ca suntem sclavii propriului servici.
tocmai am fumat o tigare pe balcon si am ascultat pasarile, dar timpul a zburat cu ele o data.

Georgi spunea...

Ai DOUA lepse la mine blog!

Dianora Ungureanu-Maier spunea...

Şi eu am o mare problemă cu timpul, mai ales în ultima vreme.. trebuie să învăţ, să ies, să citesc.. şi multe altele doar în 24 de ore micuţe

good girls go to heaven bad girls go everywhere spunea...

Parca asa, sa-mi faca in ciuda, n-am avut timp nici sa respir in tot acest timp. Abia acum reusesc sa raspund la ce mi-ati scris si asta nu pentru ca as fi nepoliticoasa, ci pentru ca mi-a cam luat-o viata pe dinainte...

@georgi_claudia
Am ramas restanta cu leapsa, doua am!
Cat despre timp, ce sa mai zic... Ce las pentru maine s-ar putea sa nu mai fac niciodata si asta ma inspaimanta uneori...

@Joker
Sa stii ca eu de mult nu am mai avut sentimentul acela de "nu am ce face, m-am plictisit". Uneori mi-e dor de plictiseala...
In alta ordine de idei, sa stii ca eu si incapatanarea mea, am demonstrat ca daca vrem, 1+1=2.

@Dilimache
Nu esti tu de vina, draga mea. O vreme am crezut si eu asta... Si sa stii ca nu functioneaza nici faza cu nesimtirea. Am incercat-o si p'asta si ghici ce? Tot eu a trebuit sa muncesc ca sa le scot la liman...

@UN OM
Am renuntat la TV, drumul spre casa nu dureaza mult pentru ca traseul RATB pe care circul eu nu este atat de aglomerat - lucky me! - insa tot nu-mi ajunge timpul.
Daca ai stii cat imi doresc sa merg undeva, sa ma asez pe iarba si sa ma zgaiesc ore in sir la cer fara sa fac nimic! Sper sa reusesc intr-o zi...

@Nina
Sa ma vezi ce calculez fiecare secunda, fac liste de prioritati, liste la liste, organizez totul si ghici ce? Tot nu-mi ajunge timpul.
Pe de alta parte e bine ca trece repede, ca uite-acusi vine luna august. ;)

@little miss sunset
Nu stiu daca teoria cu rezonanta lu' nenea Schumann e praf in ochi sau nu, dar stiu ca am tap ispasitor.

@Dia Ungureanu
Daca te organizezi bine, vei vedea ca iti va ajunge timpul. Presupun ca la varsta ta nu se pune problema rezolvarii problemelor de ordinul spalat, calcat, gatit... Asta e o mare problema, crede-ma...