miercuri, 17 decembrie 2008

Despre bani



Daca va intrebati ce cauta aceste doua minunate exemplare bipede aici atunci aflati ca ii avem printre noi in seara aceasta ca sa intelegeti exact la ce ma refer mai departe.
Saptamana aceasta e dedicata celor ca mine, celor care traiesc mediu pe economie.
Asa cum stim cu totii, SUA este tara tuturor posibilitatilor si Romania este tara unde totul e posibil. Bancile te anunta prin SMS-uri ca ti-au marit dobanda si preturile explodeaza in prag de sarbatori in vreme ce lumea civilizata face reduceri.
Asta n-ar fi nimic, insa tu stai ca boul respectiv vaca dupa caz, in statia de tramvai alaturi de alti ametiti care se gandesc ca si tine ca poate au noroc si mai prind apa calda cand ajung acasa si vine ditamai Q7-le - alb, neaparat alb - si te stropeste cu noroiul din balta de-ti ia juma' de ora sa intelegi ce te-a lovit. In Q7, invariabil se afla un cocalar plin de lantze si bratzele si printzesa lui minunata placata in haur. Iti vine sa te duci la ei, sa le bati in geam si sa spui cu cel mai frumos zambet din dotare: "Va rog, domnule si doamna, sunteti amabili sa ajutati un sarac, infometat, fara bani, fara serviciu, care n-are pe lumea asta decat aceasta pusca?"
Ma intrebam azi la vederea nefericitilor din Q7-le despre care vorbeam, ce mana te alege sa fii sclav cand altu-i rege. Nu, dragii mei. Daca vrei sa stii ce parere are Dumnezeu despre bani, e suficient sa te uiti doar la cei carora le-a dat banii.
Concluzia este una singura: cu bani cumperi un pat, dar nu somnul, cu bani cumperi sex, dar nu iubire, cu bani cumperi o casa, dar nu un camin, cu bani cumperi carti, dar nu cultura, cu bani cumperi pantofi Manolo Blahnik si rochie D&G, dar nu bun gust. Asa ca nu vreau sa am bani. Eu sunt bogata. Sunt iubita si sunt fericita, dorm si visez, imi cumpar carti cu mari sacrificii si le citesc cu sfintenie, am un camin si curand vom fi toti trei aici, ma imbrac cu haine de-a gata dar le pun pe mine cu gust si le port cu distinctie. Sunt cea mai bogata femeie din lume.

4 comentarii:

Georgi spunea...

Bravo! Hai ca le-ai zis-o!! Foarte,foarte frumos. Stau alaturi de Pascal, si i-am tradus textul scris de tine la prima citire! Ne-a placut mult,mult!! Ovatii, aplauze si respect! Si eu sunt "cea mai bogata femeie in lume", intr-adevar am, avem un camin. ar trebui sa faci un blog care se numeste "cea mai bogata femeie din lume"! Sa fie antidotul si reversul cocalarismului. Inca o data bravo!!

good girls go to heaven bad girls go everywhere spunea...

Va multumesc si tie si lui Pascal. Sincer,nu merit cuvintele voastre de lauda. Scriu tot ce simt. Atat.
Daca voi cititi, si daca reusesc sa aduc un zambet de aici,de acasa pe chipurile voastre, zambesc si eu.
Chiar daca nu avem noi chiar tot ce ne dorim, suntem bogate si asta ne face speciale.
Va doresc o seara frumoasa!

nina spunea...

Multumesc ca m-ai mai scos din amorteala, pardon, ameteala. Aha, cea mai bogata femeie din lume zici, nu-i rau, plus ca mai stiu pe cineva :) care tot asa bogata este. sanatate multa si sa auzim de bine!

good girls go to heaven bad girls go everywhere spunea...

Poate ca nu le vom oferi celor dragi cadouri scumpe, dar noi stim ca iubirea e totul, restul sunt zorzoane. :)