marți, 5 mai 2009

Categorii de femei II

Asa cum am promis, am revenit cu partea a doua din categorii de femei, mai precis acele femei care ma fac sa-mi doresc sa am o pusca la mine. Pentru cei care nu au citit, in prima parte am vorbit despre specia proasta de autobuz.
Azi vom discuta despre proasta de bloc.
Proasta de bloc ocupa locul unu ca arie de raspandire in zonele urbane. Ea exista ca o consecinta a urbanizarii fortate din perioada comunista si s-a raspandit proportional cu numarul de blocuri.
Ca si comportament, poate fi asemanata cu termita (organizeaza colonii care au ca unic scop procurarea hranei) si daca este lasata singura, moare. Proasta de bloc are nevoie de comunicare permanenta cu alte proaste de bloc si are ca trasatura principala interesul pentru vietile altora. Daca proasta de bloc nu stie ce are in casa vecinul de palier, sau la ce ora se intoarce acesta acasa (si cu cine), moare. Proasta de bloc este o consumatoare vorace de programe TV subculturale (OTV, concursuri de asa-zisa inteligenta, telenovele si emisiuni de umor fara umor) - daca o pana de energie electrica se prelungeste prea tare, proasta de bloc moare.
Proasta de bloc este specia care isi aranjeaza cel mai meticulous vizuina - nu veti intalni niciodata apartament in care locuieste o asemenea proasta fara mileuri, vaze, pesti de sticla si flori de plastic; daca isi pierde aceste obiecte, sau daca-i sunt furate, proasta de bloc moare.
Proasta mutata la bloc se afla, dupa unii cercetatori, la originea speciei analizate anterior, vezi proasta de autobuz. Stramutata din mediul rural, unde-si avea originea, proasta de bloc nu poate abandona cateva trasaturi specifice, nici macar la a doua generatie. Proasta mutata la bloc nu are notiunea de "liniste" si va vorbi puternic indiferent de ora si loc. Asa cum deja stim, nu va vorbi decat lucruri de stricta necesitate (pentru ea), dar o va face incontinuu. Ne putem astepta de la proasta mutata la bloc sa creasca in balcon gaini sau porumb. Proasta mutata la bloc va sporovai cu cealalta proasta mutata la bloc, tinand usa apartamentului deschisa - pentru ea blocul nu este decat o ulita pe verticala, unde viata isi duce ritmul (aparent linistit) in dulcele stil patriarhal. Daca proasta mutata la bloc va avea nevoie sa arunce mobila veche in sopron, va folosi drept sopron uscatorul comun al blocului, indiferenta la protestele celorlalti locatari. Au fost semnalate chiar cazuri de proaste mutate la bloc care au crescut porci in dormitor. Tot acestei specii de proasta ii este atribuita si proprietatea de a striga de la balcon, fie la copii fie la sot, ca si prezenta permanenta in acelasi balcon la toate nuntile/ inmormantarile/ mutarile sau celelalte evenimente majore din viata cartierului.
Aparent benigna, proasta mutata la bloc va atrage mereu privirile trecatorilor si-i va face sa simta o acuta nevoie de arma in dotare.
Va urma... Nu pierdeti episodul III, proasta de Audi!

12 comentarii:

Anonim spunea...

Mare dreptate!!
Nu stiu daca asculti radio guerrilla, dar au o campanie anti-mitocanie. Profilul prezentat de tine ar avea loc acolo cu siguranta

Dili spunea...

Maligna nene, ca are o raspandire mai presus de orice interventie de starpire. Superb zise toate... ca exemplificare, de la asa un specimen am aflar de cutremur inainte cu 2 zile, ca auzise la OTV, iar azi de la o omoloaga a sa aflu cu stupoare cum au vazut calugarii de la Cernica monstrul negru si urat din lacul omonim. Sper ca nu se va adeveri si asta ca bagam "proasta mama Omida" in lista.
As adauga ca, la mine pe etaj, specimenul a introdus cheia la ghena de gunoi pt a preveni eventualele furturi ale tablei (!) si a devenit si furnizoare de detalii intime ale membrilor propriei familii.
Astept continuarea cu soeritele :D

Coana Zoitzica spunea...

proasta de bloc vine cu bizonu la pachet si urangutanu in burta? astia se inmultesc ai naibii :))

Good girl spunea...

@Joker
Am fost fan guerilla o buna bucata de vreme. Au devenit un pic prea "pretiosi" pentru gustul meu.
Stiu ca au o campanie de felul acesta si m-am amuzat cand am vazut despre ce e vorba.
Cand vom face intalnirea bloggerilor, ca trebuie s-o facem si p'asta, va prezint studiu de caz si sa vedeti atunci! Am niste vecine, o minunatie! Vom mai vorbi despre ele.

@Dili
Sa inteleg ca ai si tu in dotare specimene d'astea? Avem si noi cheie de la ghena ca isi intind rufele acolo. Tot acolo depoziteaza diverse si tot acolo fac gratar. :D

@Little Miss Sunset
Se inmultesc mai ceva ca iepurii si ies din astia doi specii mutante: pitziponcus hauritus si cocalarus retardatus. :D

Anonim spunea...

@ Good Girl

Mama ti-a scapat porumbelul.Cand si unde? Hai ca mi-e dor de-o bere ca de mama :))

Good girl spunea...

@Joker
Atunci, bere sa fie! :))
Pai sa va organizez eu? Sunteti siguri?
Uite cum ar proceda un scorpion:
- se alege o zi - obligatoriu pe langa ziua de salariu, adica inainte de plata facturilor si ratelor la banci;
- se alege o locatie - obligatoriu cu preturi omenesti ca nu stau prea bine la corason;
- se stabileste o ora - in functie de trafic, mijloace de transport sau orice alti factori perturbatori;
- se stabileste tinuta - desi nu e pericol sa vina vreunul/una in tinuta de seara, dar pentru orice eventualitate;
- se stabileste un semn distinctiv pentru recunoastere - nu de alta, dar s-ar putea sa se apropie personaje din afara blogosferei si atunci vor avea ei semne distinctive de la poseta sau toc, dupa caz;
- se stabileste pe ordinea de zi cine ia cuvantul si cate minute i se aloca - asta ca sa evitam harmalaia, noi fiind adulti responsabili;
- nu in ultimul rand se stabileste planul de evacuare catre vastele apartamente ale fiecaruia - afluirea se va face in gasca si cu cantec inainte mars!
Mai intreb o data, vreti sa va organizez eu?
Astept propuneri!

Coana Zoitzica spunea...

nu era mai simplu sa spui sambata la pals?
na ca te las sa alegi ora :))

Anonim spunea...

Bre...eu ma las pe mana de scorpion. Conditiile mi se par "rezon", asa ca "buna ziua ai dat belea ti-ai capatat".

Dili spunea...

Rufe si papica la ghena? Mama ce combinatie de Lenor cu pampersi plini ar avea fripturica aia...

Nene eu am gasit semnul distinctiv: tineti cu totii mainile la spate, ca tot vazui poza aia din sidebar a ta....

Coana Zoitzica spunea...

lasa-te tu pe mana scorpionului ca parca vaz ca ....
aoleu...sunt inconujurata. eu nu particip pana nu iau prima, ca parca vaz ca eu platesc :))))

Georgi spunea...

Pe bune chiar mai exista specimene din astea cu flori de plastic si tot tacamul??!! Asadar va intalniti???? Fara noi??????!!!!! Sunt coplesita...By the way, ca tot zicea Dili de poza alb-negru, aici am gasit carti postale si postere cu pozele respective (cea cu barbatii urmati de baietel, si cea cu baietelul francez fugind cu o bagheta sub brat)

good girls go to heaven bad girls go everywhere spunea...

@Little Miss Sunset
Stai bre linistita ca nu platesti tu! Asta era problema? Macar sa gasim bani de-o bere ca pe urma ne descurcam noi, ramanem sa spalam vasele. :D

@Joker
Pai ndaca au fost acceptate conditiile, ramane sa mai stabilim si data.

@Dili
Imagineaza-ti ce minte au sa faca gratar la ghena! Ce miasme raspandeste friptura aceea...
Bun semnul, cu mainile la spate ca profesorul Baltazar. Pentru cei nascuti mai tarziu, profesorul Baltazar era un personaj din desenele animate ale copilariei mele.

@Georgi
Ai sa razi, dar exista specimene cu flori de plastic si mileu pe televizor, cu pestele de sticla asezat la loc de cinste, cu "bebelouri" in vitrina si cu carpeta cu rapirea din serai sau variatiuni pe tema.
Cat despre poze, mie imi plac foarte tare cele alb negru. O poza color iese, dar una alb negru, care sa mai si transmita ceva, mai greu...