duminică, 3 mai 2009

Good girls

Am vrut sa las un comment, dar mi-am dat seama ca nu pot sa cuprind totul in 10 cuvinte asa ca voi incerca sa o fac in 100. Nu-mi vor fi suficiente, stiu, dar incerc sa scriu despre doua fete cuminti. Incerc sa scriu asa cum traiesc ele, dintr-o suflare, de ca si cand ziua de maine nu ar exista.
Poate ca uneori strugurii se vor coace in lipsa ei. Poate ca uneori viata le va arunca in colturi diferite ale lumii. Poate ca uneori esueaza amandoua, lamentabil, asa cum au mai facut-o. Poate ca uneori sunt judecate de mortii vii din jurul lor. Poate ca lucrurile nu stau mereu asa cum vor ele... Dar ele au certitudini!
Ele s-au maturizat impreuna, au plans, au ras, au impartit aceeasi tigare si aceeasi sticla de suc. Au numarat razand ultimii bani din portofele si in loc sa-i adune pentru a-si cumpara efemerul, i-au folosit pentru a cumpara amintiri. Sunt frumoase, sunt inteligente, sunt vii! Sunt mandre, sunt demne, sunt dovada vie a faptului ca viata e frumoasa.
Cand una dintre ele a avut aripa rupta, cealalta a zburat pentru ea. Cand glasul uneia a amutit de durere, cealalta a vorbit pentru ea. Cand una si-a pierdut credinta, cealalta a crezut pentru ea. Cand sufletul uneia s-a spart in bucati, cealalta a strans cioburile cu grija si le-a lipit cu dragoste. Cand au visat amandoua Parisul, Praga sau Viena, cealalta a dus-o acolo si rasetele lor au rasunat pe strazi.
Desi niciuna dintre ele nu se pricepe la asta, in ultimii sase ani au crescut impreuna o fetita. Desi sunt constiente de limitele lor, le depasesc de fiecare data tinandu-se de mana. Desi nu vor avea niciodata tot ce-si doresc, construiesc palate si conduc masini senzationale.
Sunt libere sa viseze cu ochii deschisi, sa urce munti, sa alerge pe malul marii, sa se bucure de soare, sa stea in ploaie, sa manance in restaurante de fite imbracate ca pentru un concert rock, sa parcheze masina la un kilometru de mare pentru ca una vrea sa doarma, iar cealalta sa citeasca...
Ele sunt doua fete cuminti care nu ies cu nimic in evidenta pe strada. Poate ca povestea lor a mai fost spusa, dar de data asta e altfel.
Povestea lor e unica, irepetabila si vor trai fericite pana la adanci batraneti pentru ca le plac basmele si cred in ele cu tarie.

6 comentarii:

Coana Zoitzica spunea...

mda ...

Anonim spunea...

Ba eu cred ca intotdeauna se va gasi cineva sa se regaseasca in povestea ta si sa simta ce simti tu.
D-asta se fac filme, se scriu carti si se compune muzica.Pentru ca "un cineva" sa rezoneze in acelasi fel cu tine.

Good girl spunea...

@Little Miss Sunset
Good point! :D

@Jocker
Stiu ca intotdeauna se va regasi cineva in povestea mea, a ta, a oricui. Insa nu stiu multi oameni care sa fi trait asta, sau macar sa fi incercat...

nina spunea...

Deci da, mi s-a facut pielea de gaina. Sa fiti fericite!

good girls go to heaven bad girls go everywhere spunea...

@Nina
Sa fim! Sa fim toti fericiti, pentru ca toti meritam asta!

Anonim spunea...

minunat :)